• Výstava hračiek Koleso

            Putovná interaktívna výstava vedeckých hračiek pod názvom Koleso zavítala aj do mesta Bardejov. Keďže žiaci tretieho a štvrtého ročníka patria k zvedavým žiakom, tak sme sa rozhodli, že túto výstavu musíme vidieť a vyskúšať si všetky hračky, ktoré nám trošku priblížia svet fyziky. Súčasťou "výletu" boli aj tvorivé aktivity v okresnej knižnici.

          • Rozprávková noc v škole

            Tak ako inokedy, aj tentokrát si naši učitelia pripravili pre žiakov prvého stupňa obľúbenú noc v škole. Tentoraz bola zvláštna. Rozprávková. Žiaci si osvojili množstvo poznatkov, rozvíjali svoju fantáziu, učili sa spolupracovať v skupinách. A to všetko v duchu hier a rozprávok. Nechýbali pohybové aktivity, diadktické hry, ale ani rozprávky a kopec smiechu.

          • Karneval

            V piatok 2. 2. 2024 sa v Kultúrnom dome v Zborove uskutočnil karneval pre žiakov I. stupňa. O príjemnú a neopakovateľnú atmosféru sa postaral šašo Jašo a nechýbala ani bohatá tombola. Desať najkrajších masiek neostalo bez povšimnutia. Už teraz sa tešíme na karneval opäť o rok.

          • 79. výročie oslobodenia obce Zborov

            Dňa 25.januára 2024 si žiaci 8. a 9. ročníka spolu s pani učiteľkou Zajacovou pripomenuli 79. výročie oslobodenia obce Zborov a pripomenuli si tak hrôzy vojny, ktoré sa týkali aj našej obce. Po krátkom príhovore odznela aj báseň od spisovateľa Milana Rúfusa - Modlitba za mier. Pán starosta zavesil veniec kvetov na budovu Obecného úradu v Zborove na znak úcty všetkým padlým občanom ako aj ostatným účastníkom tohto krutého obdobia. Potom nasledovala obhliadka zrekonštruovaného Šerediovského kaštieľa, ktorá sa žiakom veľmi páčila.

          • ŠALIANSKY MAŤKO J. C. HRONSKÉHO

                  Dňa 18.12.2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko J. C. Hronského. Do súťaže sa zapojilo 15 žiakov z tried II.A, III.A, IV.C, V.B a VI.A, ktorí súťažili v troch kategóriách. Žiakov pripravili pani učiteľky PaedDr. Najduchová, Mgr. Šellong, Mgr. Varjanová a Mgr. Šoltysová. Výkony žiakov hodnotila štvorčlenná porota – Mgr. Dudrová, PaedDr. Najduchová, Mgr. Šellong a Mgr. Šoltysová, ktorá rozhodla nasledovne:

            I. kategória: žiaci 2. – 3. ročníka ZŠ          

            1. miesto – Lilian Makranská

            2. miesto – Aneta Hudáková

            3. miesto – Diana Romaňáková

                               Ela Karašinská

             

            II. kategória: žiaci 4. – 5. ročníka ZŠ

            1. miesto – Juliána Dvorščáková

            2. miesto – Hermína Grichová

            3. miesto – Samuel Marcinčák

             

            III. kategória: žiaci 6. – 7. ročníka ZŠ

            1. miesto – Juraj Šarišský

             

                  Žiaci, ktorí sa umiestnili na prvých miestach, postupujú do obvodného kola súťaže v Bardejove. Výkony svojich kamarátov hodnotili aj samotní žiaci, ktorí udelili Cenu divákov Jurajovi Šarišskému zo VI.A. Všetci ocenení žiaci si prevzali od vedenia školy knižné ceny a diplomy.

                  Veľká vďaka patrí všetkým súťažiacim a porote, že si našli čas a spoločne sme strávili pekné popoludnie.

                                                                                                                

                                                                                                                 Mgr. Ivana Varjanová

          • ŠKOLSKÉ KOLO PYTAGORIÁDY PRE ŽIAKOV I.STUPŇA

            Dňa 12.12.2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Pytagoriády pre žiakov I. stupňa. Do súťaže sa zapojilo 13 žiakov z tried III.A a IV.C.

                  Žiaci riešili 15 príkladov z bežného školského učiva. Boli však zadané zaujímavejšie a iným spôsobom ako v škole, preto bolo dôležité čítať zadania pozorne a s porozumením. K dispozícii mali 60 minút, no ak úlohy vyriešili rýchlejšie, za ušetrený čas získali extra body. Zapojením sa do súťaže žiaci získali posilnenie logického myslenia a matematických zručností, sústredenia a čítania s porozumením, schopnosti rýchlo, správne a efektívne sa rozhodovať a riešiť problémy.

                 Keďže školské kolo súťaže bolo realizované online, žiaci sa dozvedeli výsledky hneď po jeho skončení. Úspešní riešitelia Filip Skurka, Marcel Marcinčák, Tomáš ChmurovičMaxim Klimek postupujú na okresné kolo súťaže. Srdečne blahoželáme.

             

                                                                                                                 Mgr. Ivana Varjanová

          • FILMOZIMA

            Pozývame žiakov, rodičov a širokú verejnosť na koncert, ktorý je venovaný známej filmovej hudbe. V podaní žiakov a učiteľov ZUŠ Zborov si pripomenieme hudbu a tanec, ktorý sa pravidelne objavuje vo filmoch premietaných počas Vianočných sviatkov.

          • Vianočné oblátky

            Predmikulášsky pondelok sa niesol v našej škole v duchu vône vanilky a škorice pri pečení vianočných oblátok s pani Máriou Suchou. Šikovníci si oblátky vyskúšali aj upiecť . A verte, že nám všetkým chutili. Prajeme krásny predvianočný čas.

          • Helloween v 3. B

             Keď sa bojíme a máme strach je nám úzko. Preto sme my tretiaci zahnali strašidlá a pripravili sme  si Helloween. Naša trieda sa po  vyučovaní premenila na nepoznanie. Bola totižto plná rôznych strašidelných masiek. Avšak nedialo sa v nej nič strašidelné, naopak, všetci sa výborne zabávali, tancovali, spievali, a pochutnávali sme si na koláči, ktorý sme sami  upiekli.