• Svetový deň srdca

            V rámci Svetového dňa srdca (29.9.2023) spoznali žiaci na hodinách biológie riziká ochorenia srdca a cievnej mozgovej príhody. Rozlúštili „Kód zdravého života“ 0-30-5-120-80/, ktorý im dopomôže k zdravému srdcu. Správnu funkciu svojho srdca si overili meraním krvného tlaku pomocou tlakomera.

          • Biela pastelka 2023

            Dňa 29.9.2023 prebiehala v obci Zborov pod záštitou Spojenej školy finančná zbierka "Biela pastelka". Ďakujeme všetkým, ktorí dobrovoľne prispeli na pomoc ľuďom so zrakovým postihnutím. Spolu sme vyzbierali 268,20 €.

            Fantazijným kreslením so zaviazanými očami si žiaci 9.A triedy vyskúšali, aké neľahké to majú v živote slabozrakí a nevidiaci ľudia.

            Ďakujeme ❤️

          • Deň mlieka v 2. B

            Svetový deň mlieka v školách je medzinárodnou každoročnou udalosťou podporovanou a propagovanou od roku 2000. Mlieko a mliečne produkty pomáhajú naplniť požiadavky na plnohodnotnú výživu rastúceho organizmu. Podstatou tohto dňa je oslava významu mlieka v školách. Je to spôsob, ako sa zamerať na pomoc deťom, zvýšiť ich povedomie, upozorniť na dôležitosť pitia mlieka v školách a na jeho zdravotné prínosy pre rastúce deti. Žiaci si v triede vyrobili plagáty s mliečnymi výrobkami, zaspievali si pieseň o mlieku, nakúpili mliečne výrobky (mlieko, kefír ochutený aj neochutený), jogurty a urobili si 29.9. mliečnu hostinu. V tento deň v poobedňajších hodinách navštívili spolu s tr.uč. družstvo v Zborove, kde mali možnosť vidieť, ako sa doja kravičky.

          • Futbalový turnaj v Malcove

            Na turnaji sa zúčastnilo 10 družstiev. Družstvá boli rozdelené do 3 skupín – jednej štvorčlennej a dvoch trojčlenných. V našej kategórii „C“ boli ikrem našej školy ešte ZŠ Gaboltov a ZŠ Pod papierňou. Zo skupín postupovali len víťazi.Výsledky v našej kategórii:

            SŠ Zborov – ZŠ Pod papierňou  1:1

            SŠ Zborov – ZŠ Gaboltov              2:2

            ZŠ Gaboltov – ZŠ Pod papierňou              3:0

            V kategórii „C“ sme obsadili 2. miesto a celkovo sme sa umiestnili na 4. – 6. mieste.

            Zúčastnili sa:

            Ján Balon

            Dávid Mikuľák

            Filip Dujčák

            Miroslav Ferenc

            Jakub Majcher

            Jozef Lukáč

            Oliver Ondavský

            Ján Farkaš

            Vladislav Zajac

          • Dejepisná exkurzia – Židovské suburbium

            Prvou dejepisnou exkurziou v tomto školskom roku bola prehliadka areálu tzv. židovského suburbia. Sprievodcom nám bol Ing. Pavol Hudák. Prezreli sme si Starú synagógu, školu a budovu rituálneho kúpeľa. Žiakov zaujal najmä hlavný modlitebný priestor, kotolňa, expanzná veža a dom zhromaždenia. Šiestakov prekvapil aj pamätník holokaustu. Prezreli si 14 tabúľ v tvare náhrobných kameňov a 3381 mien otcov, matiek a detí, ktorí zahynuli v koncentračných táboroch. Toto miesto je miestom úcty voči jednotlivcom a rodinám tvoriacim židovskú komunitu, ktorá v dôsledku hrôz holokaustu už viac neexistuje.

            Mgr. Ivana Švecová, Mgr. Katarína Gmiterková, žiaci 6.A a 6.B triedy

          • Ochrana života človeka a zdravia

            Dňa 22.9.2023 sa uskutočnilo na našej škole účelové cvičenie zamerané na ochranu života a zdravia človeka. Žiaci 9.A triedy predviedli žiakom 5.B triedy praktické zručnosti pri riešení mimoriadnych situácií – správne používanie prostriedkov individuálnej ochrany. Predvedené  zásady prvej pomoci pri stavoch ohrozujúcich život si mohli piataci aj sami vyskúšať na  pripravenej figuríne.

          • Oznam pre rodičov detí MŠ

            Vážení rodičia, začiatok školského roka 2023/2024 bude 4.9.2023 (pondelok).

            Brány našej MŠ sa otvoria o 6:30 hod v normálnom režime (schádzanie od 6:30 do 8:15 hod.).

            PREVÁDZKA MŠ:

            OD 6:30 HOD DO 16:30 HOD.

            • PRÍCHOD DETÍ DO MŠ JE DO 8:15 HOD.

            (v čase po 8:15 hod. sa budova automaticky zamyká a vykonáva dezinfekcia priestorov materskej školy)

            • Odchod detí z MŠ je od 15:00 hod.

             

            Odhlásenie a nahlásenie dieťaťa do 7:45 hod.

             

            Tel. číslo   054/4798 331

          • Volejbalový turnaj

            Dňa 7.6.2023 sme sa zúčastnili na majstrovstvách okresu vo volejbale starších žiakov. Turnaj sa uskutočnil na ZŠ Komenského. Zučastnilo sa na ňom 9 družstiev, ktoré boli rozdelené do troch trojčlenných skupín. Víťazi skupín postúpili do finálovej skupiny o 1. - 3. miesto, druhí v skupinách hrali o konečné 4. -6. miesto. My sme v základnej skupine prehrali so ZŠ Pod papierňou 2:0 a následne sme porazili CZŠ Egídia tiež 2:0. V skupine sme skončili na druhom mieste a následne sme v skupine o 4. - 6. miesto prehrali so ZŠ Wolkerova 1:2 a vyhrali so ZŠ Komenského 2:0, čím sme obsadili konečné 5. miesto. Zostava našej školy: T.Hoľpit, G.Žoltak, S.Chmurovič, T.Kohút, J.Farkaš, J.Geffert, D.Mikuľak, S.Ferenc. Pedagigický dozor M.Jedinák.

          • Šikovné včielky

            Dňa 2.6.2023 boli naši žiaci z 2.A ocenení na Medovom festivale v Bardejove. Priestorový projekt ,,ŠIKOVNÉ VČIELKY,, ,ktorý vytvorili žiaci spoločnými silami, získal 3.miesto v II.kategórii. Do sútaže bolo doručených viac ako 300 prác.