• Kurikulko alebo Kurikulka

            Národný inštitút vzdelávania a mládeže (NIVaM) sa rozhodol vyhlásiť súťaž pre žiakov a žiačky základných škôl, v ktorej budú môcť deti navrhnúť maskota kurikulárnych zmien, ktorý sa volá Kurikulko alebo Kurikulka. A tak sme sa zapojili aj my. Žiaci 8.C a 4.B pod vedením pani učiteľky Tyliščákovej takto navrhli. Vybrané práce boli odoslané do súťaže. Držme si prsty! /Petričová, Tyliščáková/

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

             

            Tento rok sa naša Spojená škola po prvykrát zapája do už 6. ročníka celoslovenskej výzvy ,,Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? " Potešme spolu seniorov po celom Slovensku! Naplnené krabice alebo len jednotlivé časti ich obsahu môžete od 8.11.2023 do 27.11.2023 nosiť do kabinetu ŠDK /Petričová, Rusnák/ . Následne budú krabice odvezené do zberného centra v Bardejove a distribuované seniorom po celom Slovensku. Informácie na priloženom letáku. Veríme, že ďalšia dobrá vec sa podarí.

          • Finančná gramotnosť

            Finančná gramotnosť patrí ku všeobecnému rozhľadu každého človeka. Naši deviataci si svoje vedomosti z tejto oblasti vyskúšali na vlastnej koži. V pondelok, 6.11.2023, si pod vedením lektorov z Finančnej spoločnosti OVB Slovensko počas 4 hodín zahrali hru pod názvom ,, Finančná sloboda " , pri ktorej zistili, aké je dôležité danej téme rozumieť. Už teraz sa tešia na druhý - ťažší level tejto hry.

          • Hovorme o jedle

            Počas XI. ročníka súťaže „HOVORME O JEDLE“ (od 16. 10. do 20. 10 2023) sa žiaci Spojenej školy zapojili do súťažno-vzdelávacích aktivít, ktoré boli venované problematike potravín a výživy. Pod vedením svojich učiteľov zrealizovali pútavé a poučné aktivity, za ktoré im patrí veľké poďakovanie.

          • Svetový deň zdravej výživy

            V rámci Svetového dňa zdravej výživy sa žiaci 8.A a 9.A triedy zúčastnili prednášky o základných princípoch zdravej výživy a pitného režimu.  Pod vedením pani učiteľky odborných predmetov MVDr. Kataríny Vaľkovej pripravili študenti SOŠ ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka v Bardejove pre našich žiakov pútavú prezentáciu a ochutnávku zdravých jedál a nápojov. Zdravé jedlá z ovocia a zeleniny žiakom veľmi chutili. 

          • Cyber4kids

            V piatok 3. 11. 2023 sa v našej škole uskutočnili prednášky a workshopy na tému bezpečnosti sociálnych sietí. Prednášky realizovala spoločnosť Cyber4kids, ktorá sa zaoberá kybernetickou bezpečnosťou a rozvojom kritického myslenia žiakov základných a stredných škôl. Spoločnosť organizuje bezpaltné workshopy a prednášky pre žiakov pútavo a hravo. Ich lektori pôsobia po celom Slovensku. Za organizáciu ďakujeme našim ŠDK Mgr. Petričovej a Mgr. Rusnákovi.

          • Turnaj v prehadzovanej

            V piatok 3.novembra sa žiaci Spojenej školy v Zborove zúčastnili na okresnom turnaji v prehadzovanej. Turnaj sa tradične konal pod taktovkou združenia M21 v bardejovskej mestskej športovej hale. Na turnaji sa zúčastnilo osem základných škôl, z toho sedem z okresu a jedna z Prešova. Naši žiaci si v základnej skupine zmerali sily s troma školami, pričom najlepší výkon sme predviedli proti ZŠ Komenského, kde sme v dvoch setoch prehrali len tesne 10:8 a 11:9. Žiaci si okrem veľkej porcie zápasov domov odniesli aj ceny zo záverečnej tomboly. Na jar v marci nás čaká „druhý pokus“, na ktorý sa už dnes žiaci tešia.

          • Svetielka za nenarodené deti

            2. november je deň pamiatky zosnulých. V Spojenej škole sme si povedali, že musíme myslieť aj na tých, ktorí sa na náš krásny svet vôbec nedostali, a tak sme si vyrobili lampášiky a spoločne sa prešli obcou Zborov až na cintorín, kde sme sa spoločne pomodlili a deťom, ktoré nie sú s nami, zapálili sviečku.

          • Návšteva Múzea holokaustu

            Dňa 27. 10.2023 sa žiaci 6., 8. a 9. ročníka spolu s pani učiteľkou Švecovou, Zajacovou a Kvaskovou zúčastnili dejepisnej exkurzie do Serede a navštívili Múzeum holokaustu, ktoré je súčasťou Slovenského národného múzea - Múzea židovskej kultúry. Je to dokumentačné, metodické a vedecko-výskumné pracovisko špecializované na holokaust. Žiaci mali možnosť získať predstavu o hrôzach, ktoré boli spojené s 2. svetovou vojnou a uvedomiť si, aký je aj v dnešnej modernej dobe potrebný mier, pokoj a sloboda vo svete.

          • Zdravá desiata v 3. C

            V piatok sme sa so žiakmi 3.C triedy učili vyrobiť zdravú desiatu - tvarohovú nátierku, ktorá takmer všetkým žiakom veľmi chutila. Žiaci sa dozvedeli o zdravom stravovaní- porozprávali sme si o donesenom ovocí a zelenine.

          • Noc v škole

            Prvá noc v škole v tomto školskom roku sa niesla v znamení športu. Žiaci druhého stupňa si zahrali množstvo športov, niektoré z nich aj s učiteľmi, zasúťažili si, zacvičili v posilňovni a v neposledom rade sa aj veľa nasmiali. Už teraz sa tešíme na ďalšiu noc v škole.

          • Medzinárodný deň chleba v 3. B

            Medzinárodný deň chleba sa oslavuje 16. októbra pri príležitosti výročia vzniku Organizácie pre výživu a poľnohospodárstvo OSN (FAO). FAO bola založená v roku 1945 s cieľom poraziť hlad. Má latinské heslo Fiat panis, ktoré sa prekladá ako „Buď chlieb“.

            Našou úlohou v triede 3.B bola snaha si vážiť chlieb a urobiť chutné a zdravé chlebíčky. 

          • Svetový deň srdca

            My žiaci 3.B triedy sme sa zapojili do akcie "Svetový deň srdca", kde si každoročne pripomíname 29.septembra. Cieľom medzinárodného dňa je zvyšovanie povedomia o skutočnosti, že srdcovo - cievne ochorenia sú celosvetovo najčastejšou príčinou úmrtí, ako aj o možnostiach a prevencie. 

            Svetový deň srdca sa niesol v znení " aj srdiečko nám bije". Prišla k nám na prednášku pani školská zdravotníčka Jana Kalapačová, ktorá žiakom merala pulz, tep, krvný tlak a zábavnou formou porozprávala o funkcii srdca. 

          • Deň zdravej výživy

            My žiaci 3.B sme si v našej triede zorganizovali "Deň zdravej výživy". Cieľom tohto dňa bolo oboznámiť žiakov so zdravou výživou. Pripravovali sme si ovocné šaláty. Žiaci priniesli ovocie a zapájali sa do prípravy šalátov. Tak nasledovalo ochutnávanie šalátov a náš slogan znel:" V zdravom tele, zdravý duch".