• Návšteva divadla

            Dňa 4.4.2023 navštívili žiaci 2. stupňa Divadlo Jonáša Záborského v Prešove. Divadelné predstavenie "Sluha dvoch pánov" sa nieslo v zábavnom duchu, žiaci boli nadšení a odchádzali s peknými spomienkami.

          • Literárna súťaž "Detský hrdina v literatúre"

            Pri príležitosti marca-Mesiaca knihy, sa žiaci 7.ročníka zapojili do literárnej sútaže venovanej detskému hrdinovi. Zasúťažili si v 5 kolách, v ktorých si overili svoje vedomosti z hodín literatúry. Lúštili rôzne rébusy, tajničky, osemsmerovky a predovšetkým čítali s porozumením a odpovedali na otázky formou písania testu. 

            Strávili príjemné zábavno-súťažné popoludnie, a zároveň odchádzali odmenení malými vecnými cenami a sladkosťami. 

          • Návšteva Gabriely Futovej v našej škole

             3.4.2023 prijala pozvanie na besedu v našej škole obľúbená slovenská spisovateľka

             GABRIELA FUTOVÁ. 

            Na príchod Gabriely Futovej  sa naši žiaci poctivo pripravovali... nakreslili obrázky prečítaných kníh, založili si čitateľské karty... vymysleli plagát, na ktorom sa každý žiak zobrazil ako hlavný hrdina...

            Beseda sa konala v priateľskej...príjemnej atmosfére... až sme chvíľami zabúdali, že sme v škole.

            Záver besedy sa niesol v duchu fotenia... žiaci si mohli zakúpiť autorkinu knihu, ktorú im pani Futová aj s venovaním podpísala.

            Táto beseda našich žiakov nesmierne obohatila. A ktovie???  Možno aj podnietila žiakov k pokusom o vlastnú literárnu tvorbu...

            Srdečná vďaka, milá pani Futová!!!

            Mgr. Gabriela Šoltysová /školská knihovníčka/

          • Plavecký výcvik 1. - 4. ročník 2022/ 2023

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Plavecký výcvik 1. - 4. ročník 2022/ 2023.

            V termíne od 13.03.2023 do 17.03.2023 sa žiaci 1. – 4. ročníka našej školy zúčastnili plaveckého výcviku na plavárni Vinbarg v Bardejove. Žiaci absolvovali desať vyučovacích hodín pod odborným vedením inštruktorov. Boli rozdelení do štyroch skupín podľa svojich schopností a učili sa plávať aspoň jedným spôsobom. Žiaci, ktorí vedeli plávať, si zdokonalili techniku a osvojili aj iný spôsob plávania. Neplavci si čiastočne osvojili techniku plávania a viacerí prekonali strach z vody. Posledný deň výcviku boli žiaci odmenení diplomom a sladkosťou. Zároveň sa v priestoroch plavárne konali tvorivé dielne, kde si žiaci mohli pozrieť prácu rôznych remeselníkov a v prípade záujmu kúpiť hotový výrobok. Mgr. Ivana Varjanová

          • NÁVŠTEVA GABRIELY FUTOVEJ

            Pozývame všetkých žiakov na besedu so spisovateľkou Gabrielou Futovou, ktorá sa uskutoční 3. 4. 2022 v aule Spojenej školy.

            Besedy sa budú konať v čase: 

            od 9,30 – triedy4.A, 4.B, 4.C, 4.D, 5.A, 5.B

            od 10,30 – triedy: 2.A, 3.C, 5.C, 7.A, 8.A, 9.A

            Žiaci budú mať možnosť sa s autorkou odfotiť... poprípade si zakúpiť knihy

          • OZNAM vedúcej ŠJ

            Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu pre Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to na tlačive (návratka)*, ktorú je potrebné si vytlačiť a ktorú žiadame doručiť osobne zariadeniu školského stravovania ŠJ pri Spojenej škole Zborov, Školská 478 , a to najneskôr v termíne od 20.3.2023 do 14.04.2023(piatok) do 14.00 hod.  Návratku vypisujete aj prípade, že sa Vaše dieťa  v školskej jedálni stravuje aj nestravuje. Je to zároveň povinnosť požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov, tzn. všetci žiaci školy, aj tí, ktorí o stravu nemajú záujem!!!!!! V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať. 

          • Krížová cesta v 7. A

            V období veľkého pôstu sa máme čo najlepšie pripraviť na vzkriesenie nášho Spasiteľa a v duchu týchto slov sa s pani učiteľkou siedmaci 20. 3. 2023 na hodine náboženstva vydali modlitebne po stopách Jeho utrpenia v podobe krížovej cesty.

          • Deň vody 2023

            Voda - snáď najdôležitejšia tekutina pre ľudstvo. Pri príležitosti dňa vody si 22. 3. 2023 pripravili vyučujúci spolu so žiakmi rôzne zaujímavé aktivity, aby si už naši najmenší uvedomili jej význam a potrebu pre ľudí a všetko stvorenstvo. 

          • Hodina deťom 2023

            Dňa 21. marca 2023 sa Spojená škola v Zborove zapojila do dobrovoľnej finančnej zbierky "Hodina deťom 2023". Pridali sme sa k 890 dobrovoľným tímom na Slovensku a podarilo sa nám vyzbierať 289€. Veľká vďaka za vašu snahu pomáhať.

          • Florbalgon 2023

            Na našej škole sa odohral druhý ročník Florbalovej sútaže "Florbalgon (2023)". Je to súťaž jednotlivcov zameraná na herné činnosti hráčov florbalu. Úlohou súťažiacich je sa prebojovať prostredníctvom herného pavúka čo najvyššie. Víťaz si odkáša putovnú trofej "Zlatá Čepeľ". Tento rok ju obhájil vlaňajší držiteľ Jakub Majcher z 8.A triedy.