• Midi volejbal

            Dňa 11.4 2024 sme sa zučastnili na majstrovstvách okresu v midi volejbale žiakov. Turnaj sa uskutočnil na ZŠ Komenského v Bardejove. Hralo sa v 4 trojčlených skupinách. V skupine každý s každým, pričom víťazi skupín postupovali do bojov o medaily. V skupine sme vyhrali so ZŠ pod Vinbargom 2:0 (12,19) a prehrali so ZŠ Wolkerova 0:2 (9,11). V skupine sme obsadili 2. miesto. V celkovom poradí sme skončili na 5.-8. mieste. Zostava našej školy: Jakub Majcher, Dávid Mikuľak., Ján Balón, Filip Dujčák, Oliver Ondavský, Samuel Tančin. Ped. doz. Jedinák Martin, Kokolík Ján.

          • Beseda s Petrom Karpinským

            Dňa 12.4.2024 sa žiaci I. stupňa a 5.B triedy zúčastnili besedy so spisovateľom Petrom Karpinským.

            Pána spisovateľa sme srdečne privítali divadelnou ukážkou, o ktorú sa postarali žiaci 3.A triedy pod vedením triednej učiteľky Mgr. Vierky Šellong.

            Potom sa ujal slova pán spisovateľ, ktorý predstavil svoju najnovšiu knihu Príbehy Kveťa Herbára a prečítal nám z nej ukážku.

            Zodpovedal na mnoho zvedavých otázok...o jeho detstve, tvorbe...záľubách...

            Dozvedeli sme sa, že autor začal písať veršovanky už ako tretiak a ako šiestak skúsil napísať román.

            Pán Karpinský sa na besedu so žiakmi veľmi tešil a so záujmom a obdivom si prezrel práce našich žiakov, ktorí sa svojimi ilustráciami tiež zodpovedne pripravili.

            V závere besedy sa žiačka Dominika Geciová /3.A/ a Samko Marcinčák /4.C/ poďakovali pánovi spisovateľovi a odovzdali mu spomienkový darček – spisovateľov  autoportrét, ktorý nakreslil náš „výtvarník“  Dárius Blaňár zo 6.A triedy.

            Mgr. Gabriela Šoltysová

            školská knihovníčka

          • Literárna súťaž "Keď túžim utiecť..."

            Dňa 27.3.2024 navštívila našu školu Mgr. Žaneta Biľová (výchovná a kariérová poradkyňa Súkromného gymnázia v Bardejove), ktorá prišla osobne zablahoželať a odovzdať vecné ceny a veľmi milé, povzbudivé slová venované víťazom literárnej súťaže v písaní prózy na tému: "Keď túžim utiecť..."

            Do súťaže boli zapojení žiaci 8. a 9. ročníka pod vedením PaedDr. Martiny  Zajacovej.

          • Alexa - umelá inteligencia

            V stredu 13. marca 2024 sme sa v našej škole stretli s Alexou - umelou inteligenciou, ktorá nás poučila, zabavila, nadchla do ďalšieho bádania. Ing. Martin Nagy z Lisa Academy nás previedol vždy vyvíjajúcim sa svetom vedy a techniky a mnohých žiakov aj učiteľov vtiahol do sveta virtuálnej reality. Na ďalšom stretnutí sa bude Martin s Alexou venovať pedagógom a naučí ich, ako Alexu plnohodnotne využiť vo vyučovacom procese.

          • Hviezdoslavov Kubín

            4.3. 2024 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo Hviezdoslavovho Kubína.

            Ocenení boli:

            Poézia:

            1. Jakub Blažek (ZŠ Smilno)

            2. Hermína Grichová (4.C)

            3. Samuel Marcinčák (4.C)

            Cena poroty: Hermína Grichová (4.C)

            Próza:

            1. Lilian Makranská (3.A)

            2. Aneta Hudáková (3.A)

            3. Dominika Géciová (3.A)

            Srdečne blahoželáme!

          • Programovanie s microbitom

            Poprázdninový pondelok v našej škole začal 3 - hodinovým workshopom s organizáciou Aj ty v IT a programovaním s Microbitmi. Žiaci si vyskúšali prácu s týmto micropočítačom, zahrali si v orchestri a vyrobili diódovu pohľadnicu. Už teraz sa tešíme na druhý level s Legobitmi.

          • EXPERT geniality show 2023/2024

            EXPERT geniality show 2023/2024– celoslovenská vedomostná súťaž žiakov sa uskutočnila 28.11.2023 v aule našej školy. Súťaže sa zúčastnilo 13 žiakov II. stupňa. Žiaci súťažili v dvoch rôznych témach danej kategórie. Tí žiaci, ktorí sa v niektorej téme vo svojej kategórii umiestnili v prvej štvrtine rebríčka, získali titul EXPERT (J. Balon, F. Dujčák, J. Majcher, P. Ovšaník) na danú tému. Tí žiaci, ktorí sa vo svojej kategórii umiestnili v prvej štvrtine rebríčka v celkovom poradí, získali titul TOP EXPERT (J. Balon, F. Dujčák). Gratulujeme!

          • Všetkovedko

            „Všetkovedko“ – celoslovenská vedomostná súťaž žiakov sa uskutočnila 28.11.2023 v aule našej školy. Súťaže sa zúčastnilo 25 žiakov I. stupňa. Žiaci súťažili v štyroch kategóriách a odpovedali na otázky zo všetkých oblastí, s ktorými sa v rámci príslušnej vekovej kategórie doteraz stretli na vyučovaní, prípadne odpozorovali z okolitého sveta. Na vypracovanie testu mali žiaci 40 minút. Pri každej otázke boli ponúknuté štyri možnosti, pričom správna bola vždy len jedna z nich. Prváci odpovedali na 12 otázok, druháci na 24 a žiaci tretieho a štvrtého ročníka riešili 30 otázok. Po ukončení testovania boli odpoveďové hárky zaslané na vyhodnotenie. Žiaci Patrik Fedor, Viliam Chmurovič, Kristína Kačová, Natália Kundratová, Aneta Hudáková a Marcel Marcinčák sa zaradili medzi 30% najúspešnejších riešiteľov v rámci svojej kategórie a získali titul Všetkovedko. Ostatní súťažiaci získali titul Všetkovedkov učeň. Všetkým srdečne blahoželáme.

            Mgr. Ivana Varjanová

          • Florbalgon 2024

            Utorok 20.2.2024 sa niesol v znamení súťaže Florbalgon 2024. O titul „zlatá čepeľ“ bojovalo 23 žiakov druhého stupňa v individuálnych činnostiach zameraných na techniku. Súťaž bola limitovaná časom, ale tiež súbojom v dueli, z ktorého vzišiel vždy len jeden víťaz. Titul už tretíkrát po sebe obhájil Jakub Majcher (9.A) a vytvoril tak len ťažko prekonateľný rekord.

          • Výstava hračiek Koleso

            Putovná interaktívna výstava vedeckých hračiek pod názvom Koleso zavítala aj do mesta Bardejov. Keďže žiaci tretieho a štvrtého ročníka patria k zvedavým žiakom, tak sme sa rozhodli, že túto výstavu musíme vidieť a vyskúšať si všetky hračky, ktoré nám trošku priblížia svet fyziky. Súčasťou "výletu" boli aj tvorivé aktivity v okresnej knižnici.