• Škola v prírode

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode.

            Škola v prírode - APLEND Tatry Holiday Resort V termíne od 02.05.2022 do 06.05.2022 sa žiaci prvého stupňa našej školy zúčastnili školy v prírode vo Veľkom Slavkove. Žiaci absolvovali päť zaujímavých dní v peknom rezorte, kde mali možnosť učiť sa mimo tried na čerstvom vzduchu, spoznávať tatranskú prírodu, veľa športovať a hlavne upevniť si pekné priateľstvá a súdržnosť kolektívu. Pre mnohých to bola skúška, ako zvládnuť týždeň bez rodičov, byť samostatnejší, naučiť sa upratať, byť zodpovedný a pod. Aj keď sa sem tam vyronila nejaká slzička, všetci žiaci zvládli celý pobyt bez problémov. Mgr. Ivana Varjanová

          • POVIEM TI BÁSNIČKU

            14. 3. 2022 sa na našej škole konala recitátorská súťaž „Poviem ti básničku“. Súťaže sa zúčastnilo 13 žiakov z  1. stupňa. Šiesti žiaci z 1. C triedy sa zúčastnili nesúťažne. Odborná porota, v zložení Mgr. Milena Šurkalová, Mgr. Gabriela Šoltysová, Mgr. Gabriela Petričová a Mgr. Stanislava Tyliščaková, ocenila troch najlepších žiakov a udelila aj cenu poroty. Ostatní súťažiaci dostali pochvalné diplomy za prípravu a účasť v prednese. Porota ocenila týchto žiakov:

            1.miesto Teodor Haluška z 2.B

            2. miesto Sára Kalejová z 2.B

            3. miesto Mário Dičko z 2.A

            Cenu poroty Cinthia Siváková z 3.A

            Veľké poďakovanie patrí učiteľkám za prípravu žiakov na súťaž a za pomoc pri organizovaní súťaže. Poďakovanie patrí všetkým žiakom za ich prístup a svedomitú prípravu na súťaž.

            Mgr. Milena Šurkalová

          • HOVORME O JEDLE

            Počas IX. ročníka súťaže „HOVORME O JEDLE“ (od 11. októbra 2021 do 15. októbra 2021) sa žiaci Spojenej školy zapojili do súťažno-vzdelávacích aktivít, ktoré boli venované problematike potravín a výživy. Pod vedením svojich učiteľov zrealizovali pútavé a poučné aktivity, za ktoré získali od organizátora súťaže okrem vecných cien aj ocenenie „ZLATÝ DIPLOM“ za aktívnu účasť. Všetkým zúčastneným žiakom a učiteľom patrí veľké poďakovanie.

          • Návšteva obecnej knižnice

            Marec je mesiac knihy a keďže aktuálne opatrenia umožňujú, aby sme po dlhej dobe navštívili Obecnú knižnicu v Zborove, urobili sme tak 9.3.2022. Trieda IV.A v sprievode triednej učiteľky a asistentky Spojenej školy v Zborove sa presunula do priestorov Obecnej knižnice.

            Pani knihovníčka prítomných srdečne privítala a predstavila prítomným jednotlivé oddelenia v knižnici. Potom sme sa presunuli do hudobného oddelenia, kde sme si vypočuli peknú pieseň o hradoch a vhodne sme sa motivovali na tému „Povesti o hradoch“. Pani knihovníčka nám začala čítať povesť o Zborovskom hrade, ktorú dočítali vybraní žiaci z triedy. Po prečítaní povesti žiaci odpovedali na kvízové otázky. Vedúca obecnej knižnice predstavila žiakom novú knihu, ktorú vydala Viera Kováčová – rodáčka zo Zborova s názvom Sunoro. Žiaci čítali jednotlivé riekanky v slovenskom a v rómskom jazyku. Táto aktivita sa žiakom mimoriadne páčila.

            V závere našej návštevy nám pani knihovníčka venovala pamätné pohľadnice s ilustráciami Zborovského hradu a Šerédyho kaštieľa. My sme sa jej poďakovali za príjemne strávené chvíle v knižnici s prísľubom, že budeme častými návštevníkmi knižnice, aby sa z nás stali „Bystrí knihorytieri.“

            Triedna učiteľka IV.A Mgr. Jana Dudrová

          • VŠETKOVEDKO a "Expert show 2021/2022"

            „Všetkovedko“ – celoslovenská vedomostná súťaž žiakov sa uskutočnila 30.11.2021 v aule našej školy. Súťaže sa zúčastnilo 10 žiakov I. stupňa. Žiaci súťažili v troch kategóriách a odpovedali na otázky zo všetkých oblastí, s ktorými sa stretli na hodinách prvouky, prírodovedy, vlastivedy, slovenského jazyka a literatúry, matematiky, anglického jazyka, hudobnej výchovy, výtvarnej výchovy, informatickej výchovy a dopravnej výchovy. Juliána Geffertová sa zaradila medzi 30% najúspešnejších riešiteľov v rámci svojej kategórie a získala titul Všetkovedko. Ostatní súťažiaci získali titul Všetkovedkov učeň. Srdečne blahoželáme!

            „EXPERT geniality show 2021/2022“– celoslovenská vedomostná súťaž žiakov sa uskutočnila 30.11.2021 v aule našej školy. Súťaže sa zúčastnilo 10 žiakov II. stupňa. Žiaci súťažili v dvoch rôznych témach danej kategórie. Tí žiaci, ktorí sa v niektorej téme vo svojej kategórii umiestnili v prvej štvrtine rebríčka, získali titul EXPERT na danú tému. Tí žiaci, ktorí sa vo svojej kategórii umiestnili v prvej štvrtine rebríčka v celkovom poradí, získali titul TOP EXPERT. Gratulujeme!

             

          • MAREC mesiac knihy

            Marec - mesiac knihy... 

            Pri tejto príležitosti sa konala literárna súťaž žiakov 6. ročníka, ktorú organizovala p. uč. Zajacová. 

            Žiaci sa dozvedeli ako vzniká kniha, kto bol zberateľom rozprávok v minulosti, prečo vznikli oslavy mesiaca knihy a kto bol zakladateľom všetkých týchto udalostí. 

            Po 4. súťažných kolách sa vyhodnotili úspechy žiakov, ktorí boli ocenení spomienkovými predmetmi na túto literárnu marcovú súťaž. 

          • HVIEZDOSLAVOV KUBIN 1. stupeň

            Školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy

            Hviezdoslavov Kubín 2. 3. 2022 – 68. ročník

            I.stupeň

            ​​​​​​​Školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín sa uskutočnilo dňa 2. 3. 2022. Pekným prednesom nás potešili 14 prednášajúci žiaci z našej školy a 3 žiaci zo ZŠ v Smilne.

            Ocenení v I. kategórii - Poézia

            1. Vladislav Zajac 4.A (postupuje na okresné kolo)

            2. Lenka Marinčinová 4.A

            3. Juraj Šarišský 4.A

            Cena poroty:

            Juliána Dvorščáková 3.A

            Cena diváka:

            Barbora Bišková 3.A

            Ocenení v I. kategórii - Próza

            - 0 -

            Víťazovi blahoželáme a držíme palce v okresnom kole!

          • OZNAM pre triedu LIENOK z MŠ

            Vážení rodičia, 

            v triede Lienok je zistený výskyt pozitívneho antigénového samotestu dieťaťa na COVID-19. Jeho spolužiaci naďalej navštevujú materskú školu, pokiaľ neprejavujú príznaky COVID-19. V prípade výskytu klinických príznakov rodič telefonicky alebo e-mailom kontaktuje detského lekára. Deťom, ktoré boli v úzkom kontakte, sa odporúča mať 10 dní prekryté horné dýchacie cesty rúškom alebo respirátorom. 

            Výnimku v prípade úzkeho kontaktu dieťaťa s osobou pozitívnou na ochorenie Covid-19 mimo školy si môžu uplatniť:

            - tí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 za posledných 180 dní na základe pozitívneho výsledku PCR testu. Za dieťa môže rodič oznámiť škole výnimku predložením " Oznámenie o výnimke z karantény" (Príloha č.2).

            Za pochopenie a rešpektovanie opatrení vopred ďakujeme.

          • Uvoľňovanie opatrení v školách od 25.2.2022


            Izolácia- platí len pre osobu pozitívne testovanú. Žiak je doma v izolácii podľa pokynov lekára – zvyšok triedy pokračuje vo vyučovacom procese. 

            Karanténa – nastupuje žiak iba vtedy, keď má príznaky ochorenia a kontaktuje svojho lekára. Ak je žiak označený ako úzky kontakt a nemá príznaky, pokračuje riadne vo vyučovaní. Trieda pokračuje vo vyučovacom procese. Osoba označená ako úzky kontakt je po kontakte s pozitívnou osobou povinná používať 10 dní rúško. 

            Hromadne už triedam nebude karanténa nariaďovaná. 

            Pri nástupe do školy (napr. po prázdninách), alebo ak chýba žiak viac ako tri dni (vrátane víkendu – napr. piatok + sobota + nedeľa) predkladá rodič Prehlásenie o bezpríznakovosti (Edupage, alebo vytlačené). 

            Rúško: 

            - v triedach nepovinné (odporúčané), 

            - na chodbách – áno, 

            - na vyučovaní, kde dochádza k zmiešaniu žiakov rôznych tried - áno. 

            V prípade pozitivity žiaka je rodič povinný túto informáciu bezodkladne oznámiť triednemu učiteľovi. 

             

          • OZNAM

            Vážení rodičia, zákonní zástupcovia, milí žiaci,

            v stredu 02.02.2022 sa budú vo vestibule pri hlavnom vchode Spojenej školy, Školská 478/14, 086 33 Zborov vydávať pracovné listy k dištančnému vzdelávaniu žiakov, ktorí nemajú možnosť vzdelávať sa online.

            Vydávanie pracovných listov sa bude konať podľa nasledujúceho harmonogramu:

            • 0. ročník - od 8.00 do 8.20 

            • 1. ročník - od 8.20 do 8.40 

            • 2. ročník - od 8.40 do 9.00 

            • 3. ročník - od 9.00 do 9.20 

            • 4. ročník - od 9.20 do 9.40 

            • 5. ročník - od 9.40 do 10.00 

            • 6. ročník - od 10.00 do 10.20 

            • 7. ročník - od 10.20 do 10.40 

            • 8. ročník - od 10.40 do 11.00 

            • 9. ročník - od 11.00 do 11.20

            Dodržiavajte prosíme časový harmonogram.

            Riaditeľstvo Spojenej školy