• Volejbalový turnaj

            Dňa 7.6.2023 sme sa zúčastnili na majstrovstvách okresu vo volejbale starších žiakov. Turnaj sa uskutočnil na ZŠ Komenského. Zučastnilo sa na ňom 9 družstiev, ktoré boli rozdelené do troch trojčlenných skupín. Víťazi skupín postúpili do finálovej skupiny o 1. - 3. miesto, druhí v skupinách hrali o konečné 4. -6. miesto. My sme v základnej skupine prehrali so ZŠ Pod papierňou 2:0 a následne sme porazili CZŠ Egídia tiež 2:0. V skupine sme skončili na druhom mieste a následne sme v skupine o 4. - 6. miesto prehrali so ZŠ Wolkerova 1:2 a vyhrali so ZŠ Komenského 2:0, čím sme obsadili konečné 5. miesto. Zostava našej školy: T.Hoľpit, G.Žoltak, S.Chmurovič, T.Kohút, J.Farkaš, J.Geffert, D.Mikuľak, S.Ferenc. Pedagigický dozor M.Jedinák.

          • Šikovné včielky

            Dňa 2.6.2023 boli naši žiaci z 2.A ocenení na Medovom festivale v Bardejove. Priestorový projekt ,,ŠIKOVNÉ VČIELKY,, ,ktorý vytvorili žiaci spoločnými silami, získal 3.miesto v II.kategórii. Do sútaže bolo doručených viac ako 300 prác.

          • Deň včely

            Posledný májový utorok to u nás v škole vyzeralo ako v úli. Všetky prvostupnové včeličky bzučali, hmýrili sa a neúnavne pracovali. Odborným výkladom zanietených včelárov, hravými aktivitami i vlastnou prácou sme si pripomenuli Deň včely. Včeličkám i všetkým opeľovačom sme sa za ich nenahraditelnú prácu poďakovali vysiatím medonosnej lúky a zhotovením hmyzieho domčeka.Odmenou pre najusilovnejších bola vlastnoručne zhotovená sviečka z voskového plátu.

          • Deň detí v Prešove

            Letecká základňa Prešov tento rok usporiadala DOD dňa 1.6.2023. Tejto skvelej akcie sa zúčastnili žiaci 1.B, 3.A, 4.C triedy. Deň detí tak prežili netradične na ploche plnej zábavy, atrakcií a zaujímavých vojenských ukážok. Žiaci dostali podpisové karty, ceruzky, farbičky, zápisníky a iné pamätné predmety od športovcov a vojakov.

          • Kyjatická hračka

            V rámci literárneho festivalu organizovaného Okresnou knižnicou Dávida Gutgesela v Bardejove sa 5.B zúčastnila remeselnej a výtvarnej výstavy umeleckej tvorby pod názvom KYJATICKÁ HRAČKA. Umelecký remeselník pán Hedvigi ukázal žiačkam výrobu takýchto hračiek. Vyskúšali si vyrobiť charakteristický rytý geometrický ornament. Domov si odniesli vyzdobené drevené srdiečka a vtáčiky. 

            tr. uč. Mgr. Ivana Švecová

          • 3. A na výlete

            A či v zime, a či v lete s 3.A sme na výlete . Nikdy nie je na škodu pozrieť si náš krásny Bardejov opäť. Tentokrát hradby, námestie, radnica, hrajúca fontána, streľba z luku.

          • Výlet - Košice

            Koncoročný výlet 5.B smeroval do Košíc. Žiaci a ich mamy si pozreli pamätihodnosti a nákupné centrá. Zažili atmosféru Košíc v historickom jadre, výstup na Žigmundovu vežu, posvätné ticho domu sv. Alžbety. Verím, že sa v septembri do Košíc znova vrátime. 

            Mgr. Ivana Švecová

          • Exkurzia Spišský Hrhov

            Žiaci 3.C a 4.A v piatok 19. 05. 2023 navštívili základnú školu v Spišskom Hrhove, kde sa zúčastnili workshopu o včelách - ukážka úľa, plastov, včelieho vosku a iné. Ten bol spojený s predajom včelárskych produktov a ručne vyrobených predmetov z vosku, ktoré si mohli žiaci zakúpiť. Po ukončení prednášky sa žiaci presunuli do areálu kaštieľa Csákyovcov a priľahlého parku v Spišskom Hrhove. Po vypočutí krátkej a výstižnej histórie o tomto sídle, vstúpili do jeho interiéru. Odtiaľ žiaci pokračovali ďalej v spoznávaní obce. Navštívili miestnu galériu – Muzikmuzeum (výstavu rôznych hudobných nástrojov z celého sveta) a jeho interaktívnu časť, v ktorej si vyskúšali hru na netradičných hudobných nástrojoch. Následne sa žiaci presunuli naspäť do základnej školy, kde si obhliadli ich eko areál s jazierkom, pecou na pečenie chleba, či altánkom so zelenou strechou.                          Žiakom sa návšteva Spišského Hrhova veľmi páčila.

          • JOJ CUP

            V dňoch 23. a 24. mája 2023 si naši florbalisti zmerali sily so svojimi súpermi na turnaji JOJ FLORBAL CUP v Tatraladii, ktorý organizovala Nadácia televízie JOJ. Spojili sme príjemné s úžitočným, zahrali sme si v Liptov aréne, oddýchli v Aquaparku, nazbierali nové skúsenosti a zážitky a aj podpisové karty a suveníry od bratov Žampovcov. Záver turnaja spestrili exhibičné zápasy redaktorov TV JOJ ŠPORT s mladými florbalistami. Už teraz sa tešíme na budúci rok.

          • Deň matiek v 2. B

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň matiek v 2. B.

            V tento deň by sme mali svojím mamám vyjadriť vďaku, rešpekt a úctu. Mama je tá, ktorá celý život stojí pri nás s láskou. Preto aj my žiaci 2.B triedy sme sa rozhodli dať úctu a vďaku svojím mamám. Pripravili sme si pre ne program ku Dňu matiek. Vyrobili sme pre mamičky srdiečko s venovaním a kvet pre potešenie. Recitovali sme básne, spievali piesne a radosť sme im ukázali aj ľudovým tancom. Všetci sme v ten deň boli radostní a spokojnosť bola na oboch stranách.

          • Beseda o včelách v 2. B

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda o včelách v 2. B.

            Dňa 24.5.2023 sme sa s druhákmi zúčastnili besedy s naším p. školníkom včelárom Petrom Michalčinom. Beseda sa konala v 2.B triede. Pán školník nám porozprával o živote a starostlivosti včely medonosnej. Ukázal nám rôzne pomôcky ako je úľ, dymovnica, plasty. Žiaci si mohli obliecť a vyskúšať ochranný plášť včelára. Beseda bola prepojená s učivom z prvouky. Žiaci si odniesli zaujímavé a cenné informácie.

          • Hrnčiarske dni

            Milí rodičia, žiaci a priatelia kultúry,

            ZUŠ na Spojenej škole v Zborove Vás srdečne pozýva na kultúrne podujatie, na ktorom budú účinkovať aj naši žiaci svojim hudobným vystúpením pod taktovkou učiteľa Filipa Kanaloša a učiteľky Mgr. Nadeždy Sičákovej PhD. Taktiež sa vrámci podujatia uskutoční tvorivá dielňa venovaná hline pod vedením učiteľov Mgr. Martina Gregu a Mgr. Pavla Bujdoša z našej ZUŠ-ky.

            Tvorivá dielňa bude 14.5. v nedeľu od 13.00 do 16.00.

            Hudobné vystúpenie našich žiakov bude 14.5. v nedeľu o 15.00